https://rancher.com/ logo
#harvester
Title
# harvester
a

adamant-kite-43734

08/15/2022, 4:06 PM
This message was deleted.
s

square-orange-60123

08/15/2022, 4:09 PM
what’s your setup look like? (disk type + size, bare metal type/size, network card(s), etc.)
g

great-bear-19718

08/16/2022, 1:19 AM
was the network configured correctly?
the installer will extract the rke2 packages.. and it can get stuck if the network config is missing a default route. I'd check that if it happens again
b

brainy-whale-97450

08/16/2022, 7:27 PM
That is not the issue, tried installing with dhcp and static, both times had a good default route. I think this is dns resolution issue most likely.
🤔 1
g

great-bear-19718

08/16/2022, 10:51 PM
we are investigating what could be causing this as it seems a bit flakey
do your nodes have access to dockerhub?
are you by any chance please able to get us the rke2.log?
p

plain-twilight-82629

08/17/2022, 1:10 AM
hello everyone, i have exactly the same problem that @brainy-whale-97450 the install process is stucked, but i can connect to the node with rancher user. i could extract the rke2.log.
g

great-bear-19718

08/17/2022, 1:24 AM
what kind of hardware are you using?
b

brainy-whale-97450

08/17/2022, 1:28 AM
We are wanting to use Harvester on HPE DL20 gen9/10 servers.
That's what I am installing on. If I choose to use separate drives for install and vm it always hangs at extracting run.sh.
p

plain-twilight-82629

08/17/2022, 1:29 AM
dell poweredge R730XD install with virtualdrive
g

great-bear-19718

08/17/2022, 1:30 AM
thanks
p

plain-twilight-82629

08/17/2022, 1:30 AM
g

great-bear-19718

08/17/2022, 1:30 AM
yep
p

plain-twilight-82629

08/17/2022, 1:31 AM
tomorrow, I will try to install from an usb key directly connected on the physical server.
b

brainy-whale-97450

08/17/2022, 1:31 AM
Ok will try usb method
g

great-bear-19718

08/17/2022, 1:48 AM
thanks.. any more info would be useful
we are also trying to reproduce it consistently
p

prehistoric-balloon-31801

08/17/2022, 6:40 AM
@plain-twilight-82629 or @brainy-whale-97450 do you see suspicious errors in
dmesg
output? Wondering if the ISO redirection feature causes some I/O problems.
b

brainy-whale-97450

08/17/2022, 3:37 PM
I would have to try the remote install again, will do later today and grab dmesg
p

plain-twilight-82629

08/17/2022, 10:40 PM
@prehistoric-balloon-31801 ok i have reinstalled again and here is the logs.
👀 1
1. dmesg.log 2. journalctl_xe.log 3. rke2.log 4. console.log
fyi, install from usb key works fine for me.
p

prehistoric-balloon-31801

08/18/2022, 12:22 AM
thanks, will check the logs
d

damp-crayon-64796

08/18/2022, 2:53 PM
on an ilo you have two options no mount an iso, from you local pc or from an web server. Would really recommend the web server.
And in particular for the DL20 do you have an dedicated ilo network port or is shared with the data port ? Perhaps this will make some trouble if shared?
b

brainy-whale-97450

08/19/2022, 12:56 AM
On the DL20 we tried installing using the second port to rule that out, did not work still. Only usb install worked.
141 Views